2HEAT InfraRood HeatElement (IRHE) set

Diverse toepassingen

InfraRood HeatElement (IRHE) set

Bescherm Uw Ruimte Tegen Bevriezing
Eenvoudige montage

Vele ruimtes staan bloot aan lage temperaturen, bijvoorbeeld sanitaire gelegenheden op de camping en bouwlocaties. Om deze ruimte’s te beschermen tegen koude of vorst is het mogelijk om de 2HEAT IRHE sets toe te passen. Door de hoge IP waarde kan deze set bijna overal worden toegepast.

De 2HEAT IRHE set kan bijna overal worden toegepast als vorstbeveiliging maar ook het op temperatuur houden van een ruimte.
Het InfraRood verwarmingselement, gegalvaniseerd en voorzien van een witte coating aan de voorzijde, heeft een IP waarde van 44. Het element kan heel eenvoudig worden gemonteerd middels de bijgeleverde montagebeugel op bijvoorbeeld een wand, plafond etc. Het 3-aderige snoer wordt aangesloten op de thermostaat, deze heeft een IP waarde van 55 en is voorzien van een aansluitsnoer met stekker.

De 2HEAT IRHE set is leverbaar in een aantal maatvoeringen in verschillende vermogens, compleet geleverd met een capillaire industriële thermostaat en trekbandjes (100 st/lengte 150mm) voor de afwerking.
De thermostaat is geschikt voor een 16 Ampère belasting (er kunnen dus meerdere panelen op aangesloten worden: max. ca 3400 Watt)

Montage

Het IRHE paneel is eenvoudig te monteren middels de bijgeleverde montagebeugel en mag zowel verticaal als horizontaal worden gemonteerd.
Het IRHE paneel is voorzien van sleufgaten (Afbeelding.2), waardoor de montagebeugel niet noodzakelijk is, doch wij adviseren om de bijgeleverde beugel toe te passen (Afbeelding.1)

Afbeelding 1Afbeelding 2

De aangesloten 3-aderige kabel van het IRHE paneel brengt U naar de thermostaat, en dient te worden aangesloten als getoond op afbeelding 3.
Op één thermostaat kan maximaal 16 Ampère (ohmse weerstand) aangesloten worden.
Monteer de thermostaat op een harde achterwand, zorg ervoor dat de spiraal sensor niet raakt beschadigd. Wanneer deze sensorleiding defect is geraakt, dient de gehele thermostaat te worden vervangen.

Afbeelding 3Afbeelding 4

Het instellen van de thermostaat is eenvoudig (afbeelding 4). De graden C wordt weergegeven, en de gewenste instelling kan worden gerealiseerd met behulp van een schroevendraaier: plaats de schroevendraaier in het midden van de temperatuurinstelling schijf, draai deze zodanig dat de gewenste temperatuur tegenover de O-positie staat.

LET OP : BIJ DEZE WERKWIJZE DIENT U SPANNINGSLOOS TE WERKEN

Belangrijk

 • Voor de aansluiting van de BBelektrische IRHE set dient rekening gehouden te worden met de voorschriften NEN1010 of dient te geschieden door een erkende installateur.
 • Het systeem moet worden aangesloten op 230 V 50Hz. Controleer de beschikbare aansluitwaarde.
 • Bij gebruik van de BB thermostaat mag de sensor(leiding) NIET beschadigd raken, zorg ervoor dat de sensor leiding niet klem komt te zitten en zonder knikken is gemonteerd.
 • Maak gebruik van trekbandjes om de bekabeling te fixeren.

LET OP: SLUIT DE AARDEDRAAD VAN DE VERWARMING DIRECT AAN OP DE
GEEL/GROENE ADER (AARDE) VAN DE VOEDING MIDDELS DE PE-AANSLUITING OP DE THERMOSTAAT (Afbeelding 3).

Bepalen van het vermogen per m²

Om te kunnen bepalen hoeveel vermogen moet worden toegepast voor een bepaald ruimte is heel eenvoudig, en wordt hieronder weergegeven

Hoeveelheid vermogen per m² (hoogte ca. 2.40mtr)
Oppervlakte Ruimtetemperatuur max. 20°C Ruimtetemperatuur max. 10°C
1m² 40 Watt 20 Watt
2m² 80 Watt 40 Watt
3m² 120 Watt 60 Watt
4m² 160 Watt 80 Watt
5m² 200 Watt 100 Watt
10m² 400 Watt 200 Watt
Etc.etc Etc. Etc.

Ervan uitgaande dat het een gesloten ruimte is voorzien van één deur en een redelijke isolatie (min. 2.5K), voor ruimtes die niet voorzien zijn van een deur en/of een lager isolatiewaarde dient het vermogen met 2 te worden vermenigvuldigd. Wanneer de buitentemperatuur lager uitvalt als -5°C, is het mogelijk dat genoemde vermogens te worden verhoogd!

Bovenstaand geeft uitsluitend een indicatie

Installatievoorschrift ten behoeve van de BB IRHE Set.

 1. Bekijk de situatie ter plekke, en bepaal aan de hand van de afmetingen en de gewenste temperatuur het vermogen wat nodig is..
 2. Het systeem dient te worden aangesloten op 230 Vac. Controleer de beschikbare aansluitwaarde.
 3. Zorg ervoor dat de ruimte schoon is en installeer de IRHE set op een positie waarbij deze niet beschadigd kan raken.
  • Sluit de bekabeling aan (Afb.3), de aansluitkabel van het IRHE paneel mag worden ingekort.
  • Controleer het gehele circuit op functionaliteit en test het goed uit.
  • Steek hierna de stekker in een wandcontactdoos.

Andere toepassingen

De 2HEAT Vorstbeveiligingsets kunnen ook worden toegepast bij:
 • Plantenteelt (vorstvrij houden OF het op temperatuur houden);
 • Dakgootverwarming;
 • Waterleidingen;
 • Afvoerleidingen;
 • Sanitaire gelegenheden;
 • Anti condens bij boten;
 • Etc etc.

Inhoud 2HEAT IRHE pakket

 • IRHE carbon element, IP44, 230Vac, wit gecoat, 100-, 200-, 270-, 330- of 400Watt; (afmetingen: 50x32, 75x32, 100x32, 125x32 en 150x32 cm. Dikte 3.5cm)
 • Industrial capilair thermostaat, -35°C~+35°C, IP55, max.250Vac/16A, voorzien van 3-aderig snoer met aangegoten stekker;
 • 100 stuks trekbandjes 3.6x150mm;
 • 1 stuks handleiding.

Prijzen

VermogenPrijs per set in € incl. BTW
100 Watt181,00
200 Watt205,00
270 Watt243,00
330 Watt263,00
400 Watt277,00
>400 WattOp aanvraag
Prijzen zijn incl. BTW en verzendkosten